Fysik
Elektrisk kraft på en elektron i et oscilloskop
26. marts 2008 af
christiang (Slettet)
Hej,
Jeg har en opgave, hvor der er et oscilloskop. Dette har en elektrisk feltstyrke mellem to afbøjningsplader på 20000 N/C.
Hvordan beregner jeg den elektriske kraft på en elektron mellem pladerne og derefter størrelsen af accelerationen af elektronen?
Jeg har en opgave, hvor der er et oscilloskop. Dette har en elektrisk feltstyrke mellem to afbøjningsplader på 20000 N/C.
Hvordan beregner jeg den elektriske kraft på en elektron mellem pladerne og derefter størrelsen af accelerationen af elektronen?
Svar #1
26. marts 2008 af mathon
e = 1,60218*10^(-19) C
F = q*E = (1,60218*10^(-19) C)*(20000 N/C) = 3,20435*10^(-15) N
a = F/m_e = (3,20435*10^(-15) N)/(9,10939*10^(-31) kg) = 3,51764*10^15 m/s^2
F = q*E = (1,60218*10^(-19) C)*(20000 N/C) = 3,20435*10^(-15) N
a = F/m_e = (3,20435*10^(-15) N)/(9,10939*10^(-31) kg) = 3,51764*10^15 m/s^2
Svar #4
26. marts 2008 af mathon
i en DATA-bog
har du TI-89
tast
2nd UNITS HØJREPIL
og ned til _Me efter fulgt
af ENTER 2 gange
har du TI-89
tast
2nd UNITS HØJREPIL
og ned til _Me efter fulgt
af ENTER 2 gange
Svar #5
26. marts 2008 af christiang (Slettet)
Okay fandt det i databogen, men her står der også at ladningen for en elektron er -1.602 * 10^(-19)??
Skriv et svar til: Elektrisk kraft på en elektron i et oscilloskop
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
