Matematik

regne forskrift målt i hektar ..

26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)
eksponentielt :
der oplyses at fordoblingstiden for skovarealet er 100år og at skovarealet i 1990 vare 417000 hektar.

hvordan kommer regneforskriften for skovarealet y måt i hektar som funktion af x målt i antal år efter 1990 tilat se ud?

og hvor stort vil arealet være i 2005, hvus udviklingen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2008 af mathon

A = 417000*a^t, hvor t er antal år

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2008 af Peden (Slettet)

Hvis du kender to punkter, kan du så ikke finde en forskrift?
Husk på at du kender (1990, 417000) og (2090, 834000)

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2008 af mathon

A(t) = 417000*a^t, hvor t er antal år EFTER 1990,
hvor

a = 2^(1/T2) = 2^(1/100) = 1.00696,


A(t) = 417000 * 1.00696^t


A(15) = 417000 * 1.00696^15 = 462690

Svar #4
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

hvilket år vil den så ramme 50000 hektar?

Svar #5
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

hvis jeg så skal beregne hvor stort arealet vil være i 2005, hvis udviklingen fortsætter?
hedder formlen så:

A=417000*a^2005?



Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2008 af mathon

Nej

A(t) = 417000*a^t, hvor t er antal år EFTER 1990

2005 er 15 år efter 1990
hvorfor
skovarealet i 2005 forventes
at være

A(15) = 417000 * 1.00696^15 = 462690

Svar #7
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

okay så er det i hvertfald på plads.

men hvordan kan man så regne ud hvornår den vil være over 50000 hektar?

Svar #8
26. marts 2008 af caroline07 (Slettet)

*mente 500000 hektar?

Skriv et svar til: regne forskrift målt i hektar ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.