Matematik
3 ntegralopgaver - hjælp søges
26. marts 2008 af
JaXeGF (Slettet)
Hej allesammen. Jeg mangler at løse 3 integralopgaver til min aflevering, derfor vil jeg gøre om I lige kan hjælpe mig med dem.
Beregn det ubestemte integral.
(1,5x^2 + x + 0,5) / (x^3 + x^2 + x)
Beregn det bestemte integral fra 0-2
(2x * e^(x^2-1))
Beregn det bestemte integral fra 1-3
(x^2 - 2x + 1) / ((1/3)x^3 - x^2 + x)
På forhånd tak for hjælpen.
Beregn det ubestemte integral.
(1,5x^2 + x + 0,5) / (x^3 + x^2 + x)
Beregn det bestemte integral fra 0-2
(2x * e^(x^2-1))
Beregn det bestemte integral fra 1-3
(x^2 - 2x + 1) / ((1/3)x^3 - x^2 + x)
På forhånd tak for hjælpen.
Svar #1
26. marts 2008 af mathon
Beregn det ubestemte integral.
(1,5x^2 + x + 0,5) / (x^3 + x^2 + x)
sæt
u = x^3 + x^2 + x og dermed (3x^2 + 2x + 1)dx = du
og substituer
Beregn det bestemte integral fra 0-2
(2x * e^(x^2-1))
sæt
u = x^2-1 og dermed 2x*dx = du
og substituer
Beregn det bestemte integral fra 1-3
(x^2 - 2x + 1) / ((1/3)x^3 - x^2 + x)
sæt
u = (1/3)x^3 - x^2 + x og dermed (x^2 - 2x + 1)dx = du
og substituer
(1,5x^2 + x + 0,5) / (x^3 + x^2 + x)
sæt
u = x^3 + x^2 + x og dermed (3x^2 + 2x + 1)dx = du
og substituer
Beregn det bestemte integral fra 0-2
(2x * e^(x^2-1))
sæt
u = x^2-1 og dermed 2x*dx = du
og substituer
Beregn det bestemte integral fra 1-3
(x^2 - 2x + 1) / ((1/3)x^3 - x^2 + x)
sæt
u = (1/3)x^3 - x^2 + x og dermed (x^2 - 2x + 1)dx = du
og substituer
Svar #2
26. marts 2008 af JaXeGF (Slettet)
Nu er det muligt, at jeg blot er en smule forvirret, men jeg er ikke helt med. Kan du evt. uddybe det en smule, eller give mig et eksempel på løsningen af en af opgaverne?
Skriv et svar til: 3 ntegralopgaver - hjælp søges
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
