Matematik

Omvendt proportional

26. marts 2008 af line skovgaard (Slettet)
Om en variabel N oplyses, at den er omvendt proportional med kvadratet
på en variabel d.
Bestem N udtrykt ved d.

Hvordan og hvorledes?

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2008 af mathon

sammenhængen mellem to omvendtproportionale størrelser, x og y
er

x*y = k, hvor k er en konstant
som i den aktuelle opgave
giver

N*d^2 = k

N = k/d^2

Svar #2
26. marts 2008 af line skovgaard (Slettet)

TUSIND TAK!

Skriv et svar til: Omvendt proportional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.