Matematik
B-niv-opgr. matematik
26. marts 2008 af
nåna (Slettet)
Nogen der lige har tid til, at mig med disse opgaver?
Reducér udtrykket. xy+x^2/xy
En funktion f er bestemt ved f(x)= x^3+2x+8.
-Bestem f’ (1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f(1))
Bestem integralet ?1og0(x^3+ e^x)dx
Reducér udtrykket. xy+x^2/xy
En funktion f er bestemt ved f(x)= x^3+2x+8.
-Bestem f’ (1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1, f(1))
Bestem integralet ?1og0(x^3+ e^x)dx
Svar #1
26. marts 2008 af dnadan (Slettet)
1) (xy+x^2)/(xy)
Sæt den fælles faktor udenfor parentes i tælleren, hvormed denne kan forkortes.
2)
a) Bestem først f'(x)
b) Beregn nu f'(1)
c) Beregn f(1)
d) Indsæt i y=f'(1)*(x-1)+f(1)
c)
1
S x^3+e^x dx
0
Udnyt her reglerne:
a
S f(x) dx = F(a)-F(b)
b
samt:
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)
S e^x dx = e^x
S f(x)+g(x) dx = S f(x) dx + S g(x) dx = F(x)+G(x)
Sæt den fælles faktor udenfor parentes i tælleren, hvormed denne kan forkortes.
2)
a) Bestem først f'(x)
b) Beregn nu f'(1)
c) Beregn f(1)
d) Indsæt i y=f'(1)*(x-1)+f(1)
c)
1
S x^3+e^x dx
0
Udnyt her reglerne:
a
S f(x) dx = F(a)-F(b)
b
samt:
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)
S e^x dx = e^x
S f(x)+g(x) dx = S f(x) dx + S g(x) dx = F(x)+G(x)
Skriv et svar til: B-niv-opgr. matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
