Matematik

Kan virkelig ikke finde ud af dette!!

26. marts 2008 af Hey1990 (Slettet)
Bestem c så ligningen x^2+4x+c = 0 har netop én løsning.

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Hvad er det diskriminanten er lig når en andengradsligning har netop en løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2008 af mathon

netop én løsning kræver
d = 4^2-4*1*c = 0
4^2-4*1*c = 0
16-4c = 0
4c = 16
c = 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/106149

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Se:
http://peecee.dk/upload/view/106154
For hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2008 af Jelly (Slettet)

Jeg vil løse den som følger:
Diskriminanten skal være lig 0

b^2-4*a*c = 0
4^2-4*1*c=0 ---> c=4

sætter du c=4 ind i din ligning, får du kun én løsning:

x^2+4x+4 = 0 --> x=-2

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2008 af Jelly (Slettet)

ja okay, jeg er for langsom:P

Svar #7
26. marts 2008 af Hey1990 (Slettet)

Tusind tak!!

Svar #8
26. marts 2008 af Hey1990 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvorfra det første 4-tal kommer fra? Altså fx Professor Jelly du skriver, 4^2. Hvor kommer dette 4-tal fra?? Fordi det 4 tal har du åbenbart fået fat i før du løste ligningen .. men hvorfra kan jeg ikke lige se ..

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2008 af Jelly (Slettet)

Hej, det kommer fra din 2.gradsligning

x^2+4x+c=0

Du har garanteret stødt på:
a x^2 + bx +c = 0

Heraf kan du se, at der for din ligning gælder:

a=1
b=4
c skal du finde

også sætter du bare ind i d=b^2-4ac
Heraf:
4^2-4*1*c=0 ---> c=4

Svar #10
26. marts 2008 af Hey1990 (Slettet)

Ahh på den måde! Tusind tak for hjælpen. Det værdsætter jeg virkelig :D

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2010 af Vejdiksen (Slettet)

#9

Du siger at man garanteret er stødt på: ax^2 + bx + c = 0

Og altså bør værdierne for den her ligning være: a = 1, b = 4 og c er endnu ukendt.

Og ja det har jeg også fået - så langt forsår det godt. Men jeg kan ikke se hvorfor du så senere bytter rundt på a og b?

Du skriver: "og så sætter du bare ind i d=b^2-4ac                   Heraf: 4^2-4'1'c=0   ---> c=4"

Jeg forstår bare ikke hvorfor du siger at b skal opløftes i anden? I den oprindelige form står der da, at det er a der opløftes i anden?

Jeg kan godt se at resten af udregningerne passer, når man gør det på den måde du har vist, men jeg forstår ikke hvorfor man gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2010 af Einsteinette (Slettet)

#11 ..

Formen for andengradsligninger er : ax2+bx+c = 0

For at bestemme antallet af løsninger i en andengradsligning, kan du bestemme diskrimanten. Og formlen for diskriminanten er:

d= b2-4ac.

Var det bedre, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2010 af Vejdiksen (Slettet)

Nåårh ja selvfølgelig, det er den formel I bruger!! Okay, nu forstår jeg det bedre. Mange tak :)


Skriv et svar til: Kan virkelig ikke finde ud af dette!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.