Matematik
Faktorisering af polynomium og noget med diskrimantformlen
26. marts 2008 af
Cruize91 (Slettet)
Hej Studieportalen!
Sidder her med en aflevering til i overmorgen og er halvstuck i to opgaver.
Den første lyder:
Givet: p(x) =2x^3(løftet i tredje)+7x^2 - 33x - 18. Løs ligningen p(x) = 0. Tegn grafen for p(x). Faktorisér p(x).
Ville være glad, hvis der bare var en slags instruktion til, for der er flere af samme slags opgaver, som jeg kan prøve at bruge hvilken løsning folk nu vælger at skrive. :)
Den næste opgaver lyder:
Find to tal, hvis sum er 14, og hvis produkt er 45. Løs opgaven ved hjælp af et gammelt babylonsk trick, hvor de to søgste tal med sum 14 betegnes 7-a og 7+a. Hvad er det smarte?
MANGE TAK til dem der hjælper . :)
Sidder her med en aflevering til i overmorgen og er halvstuck i to opgaver.
Den første lyder:
Givet: p(x) =2x^3(løftet i tredje)+7x^2 - 33x - 18. Løs ligningen p(x) = 0. Tegn grafen for p(x). Faktorisér p(x).
Ville være glad, hvis der bare var en slags instruktion til, for der er flere af samme slags opgaver, som jeg kan prøve at bruge hvilken løsning folk nu vælger at skrive. :)
Den næste opgaver lyder:
Find to tal, hvis sum er 14, og hvis produkt er 45. Løs opgaven ved hjælp af et gammelt babylonsk trick, hvor de to søgste tal med sum 14 betegnes 7-a og 7+a. Hvad er det smarte?
MANGE TAK til dem der hjælper . :)
Svar #1
26. marts 2008 af apandersen (Slettet)
a) En af de ting du kunne gøre når du skal løse en 3. gradsligning er at "gætte" en løsning, og derved ved polynomiers division reducere problemet til en 2. gradsligning ved faktorisering (Gæt f.eks. på løsningen -½ og se om de ikke er en løsning).
Nu ved jeg ikke lige hvilket niveau du er på, men hvis du kan bruge polynomiers division er det klart at foretrække når du skal faktorisere.
Nu ved jeg ikke lige hvilket niveau du er på, men hvis du kan bruge polynomiers division er det klart at foretrække når du skal faktorisere.
Skriv et svar til: Faktorisering af polynomium og noget med diskrimantformlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
