Matematik
Hjælp til hastighed- og accelerationsvektor
27. marts 2008 af
Poochie16 (Slettet)
Hejsa..
Jeg sidder og sveder over en opgave, som er helt nyt stof for mig, og jeg kan ikke rigtig finde ud af den.
Den lyder således:
"et punkt bevæger sig i et koordinatsystem efter vektorfunktionen: r = (2t^3-2t (næste linje) 4t^4-2t^2)
,
Tegn banekurven for t - [-1.11;1.1] (har jeg gjort)
Nu skal hastighed- og accelerationsvektoren bestemmes til de tidspunkter, hvor partiklen bevæger sig parrelt med en af koordinatakserne.
Har ikke rigtig nogen idé hvad jeg skal gøre her. Nogen der kan give mig et råd i den rigtig retning?
På forhånd tak
Jeg sidder og sveder over en opgave, som er helt nyt stof for mig, og jeg kan ikke rigtig finde ud af den.
Den lyder således:
"et punkt bevæger sig i et koordinatsystem efter vektorfunktionen: r = (2t^3-2t (næste linje) 4t^4-2t^2)
,
Tegn banekurven for t - [-1.11;1.1] (har jeg gjort)
Nu skal hastighed- og accelerationsvektoren bestemmes til de tidspunkter, hvor partiklen bevæger sig parrelt med en af koordinatakserne.
Har ikke rigtig nogen idé hvad jeg skal gøre her. Nogen der kan give mig et råd i den rigtig retning?
På forhånd tak
Svar #1
27. marts 2008 af peter lind
Find v(t)=r'(t) og a(t)=r''(t). Hvis partiklen bevæger sig paralelt med en akse er hastighedsvektorens komponent efter den anden akse 0.
Svar #3
27. marts 2008 af Poochie16 (Slettet)
Mange tak for de to svar. Men Mathon, svarene bliver jo i vektorer. Hvordan kan du så sige at svaret i v(t) parallelt med x-aksen bliver:
(-0.5, 0 , 0.5)??
Og hvordan finder du frem til svaret med a(t) parallelt med x-aksen. Når jeg sætter 48t^2-4 og 12^2-1 lig 0, så får jeg :(-0.288675 eller 0.288675).??
(-0.5, 0 , 0.5)??
Og hvordan finder du frem til svaret med a(t) parallelt med x-aksen. Når jeg sætter 48t^2-4 og 12^2-1 lig 0, så får jeg :(-0.288675 eller 0.288675).??
Svar #4
28. marts 2008 af mathon
#2' link
korrigeret for tastfejl
http://peecee.dk/upload/view/106486
vektor_v(t) og vektor_a(t) er funktioner af tiden, t. Selve vektorerne kan være parallelle med akserne, men tiden, t, er en skalar/talværdi,
så
de beregnede tider, t
ER
svarene på
"de tidspunkter, hvor partiklen bevæger sig parallelt med en af koordinatakserne".
korrigeret for tastfejl
http://peecee.dk/upload/view/106486
vektor_v(t) og vektor_a(t) er funktioner af tiden, t. Selve vektorerne kan være parallelle med akserne, men tiden, t, er en skalar/talværdi,
så
de beregnede tider, t
ER
svarene på
"de tidspunkter, hvor partiklen bevæger sig parallelt med en af koordinatakserne".
Skriv et svar til: Hjælp til hastighed- og accelerationsvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
