Matematik

integration..

28. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)
Hej.

jeg ved ikke hvordan man bestemmer dette:

integral(7/kvdrt(x)-1)dx
- skal man substituere noget her? 7/kvdrt(x) ?


og

integralet af 4(1-x)^3dx med grænserne 1 og 0
- skal jeg først gange 4 ind i parentesen, 4-4x^3 ?

Nogen der kan hjælpe mig lidt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2008 af Benjamin. (Slettet)

Til første opgave:
Brug potensregneregler til at omskrive 7/sqrt(x).
Potensregnereglerne:
1/x^n = x^(-n)
sqrt(x) = x^0,5
Integrér leddene hver for sig.

Til anden opgave:
Brug integration ved substitution. Teknikken anvendes hyppigt i forbindelse med sammensatte funktioner, hvor man har en ydre og en indre funktion, og ofte er det blot den indre funktion, som substitueres.

Svar #2
28. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

jeg forstår ikke helt den første opgave. Benytte mig af potensreglerne? Kan ikke lige se mig ud af det..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2008 af mathon

S(7/kvdrt(x)-1)dx = S7*x^(-0,5)dx - S1dx ........




sæt
u = 1-x og dermed -dx = du

-4S(1-x)^3(-dx) = -4*Su^3du = -4(1/4)u^4 = -u^4 = -(1-x)^4

1
S4(1-x)^3dx = [-(1-1)^4 - (-(1-0)^4)] = .........
0

Svar #4
29. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

betyder S = integral?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2008 af mathon

#4
Ja

Skriv et svar til: integration..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.