Matematik
Matematik hjælp?
30. marts 2008 af
#Anna (Slettet)
Nogle søde mennesker der gider hjælpe mig med dette?
Opg. 5 I 1986 var Danmarks udgifter til undervisning 43,8 milliarder kr. og i 1998 var disse udgifter steget til 88,5 milliarder.
a)Bestem hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2005 under forudsætning af,at disse udgifter vokser lineært i perioden 1986-2010.
b)Bestem hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2005 under forudsætning af, at disse udgifter vokser eksponentielt i perioden 1986-2010.
Opg. 7 Trykket i atmosfæren aftager med tilnærmelse med 11,5% for hver kilometer, højden øges.
En dag er trykket ved jordoverfladen 1020 hPa (hektopascal).
a)Hvor stort er trykket 4,80 km. over jordoverfladen?
b)I hvilken højde over jordoverfladen er trykket 750 hPa ?
Nogle søde mennesker der gider hjælpe mig med dette?
Opg. 5 I 1986 var Danmarks udgifter til undervisning 43,8 milliarder kr. og i 1998 var disse udgifter steget til 88,5 milliarder.
a)Bestem hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2005 under forudsætning af,at disse udgifter vokser lineært i perioden 1986-2010.
b)Bestem hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2005 under forudsætning af, at disse udgifter vokser eksponentielt i perioden 1986-2010.
Opg. 7 Trykket i atmosfæren aftager med tilnærmelse med 11,5% for hver kilometer, højden øges.
En dag er trykket ved jordoverfladen 1020 hPa (hektopascal).
a)Hvor stort er trykket 4,80 km. over jordoverfladen?
b)I hvilken højde over jordoverfladen er trykket 750 hPa ?
Svar #1
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)
5.1) Beregn først a i ligningen y=ax+b. Du skal benytte formlen
a = (y2-y1)/(x2-x1)
7) Nu er ligningen y=b·a^x, hvor a=1-11,5 %=1-0,115 osv.
a = (y2-y1)/(x2-x1)
7) Nu er ligningen y=b·a^x, hvor a=1-11,5 %=1-0,115 osv.
Skriv et svar til: Matematik hjælp?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
