Matematik
cos og sin.
30. marts 2008 af
Alcone (Slettet)
Hej.
Jeg har en opgave som er uden hjælpemidler. Har lidt svært ved at komme videre med den. Håber at der er nogen som vil hjælpe mig lidt?
En figur viser en enhedscirkel med vinklen 60 grader indtegnet.
a) Aflæs på figuren cos(60grader)
- Aflæst til 0,5
b) Bestem den eksakte værdi for sin(60grader)
- Hvordan kan man bestemme den eksakte værdi?
Det kan da ikke lade sig gøre at aflæse udfra figuren?
Skal man ikke udregne det på en eller anden måde?
c) Bestem cos(120grader) og sin(120grader)
- Ved bare ikke hvordan?
d) Bestem radiantallet svarende til vinklen 60 grader.
- Forstår ikke helt?
Jeg har en opgave som er uden hjælpemidler. Har lidt svært ved at komme videre med den. Håber at der er nogen som vil hjælpe mig lidt?
En figur viser en enhedscirkel med vinklen 60 grader indtegnet.
a) Aflæs på figuren cos(60grader)
- Aflæst til 0,5
b) Bestem den eksakte værdi for sin(60grader)
- Hvordan kan man bestemme den eksakte værdi?
Det kan da ikke lade sig gøre at aflæse udfra figuren?
Skal man ikke udregne det på en eller anden måde?
c) Bestem cos(120grader) og sin(120grader)
- Ved bare ikke hvordan?
d) Bestem radiantallet svarende til vinklen 60 grader.
- Forstår ikke helt?
Svar #1
30. marts 2008 af Michaelosm (Slettet)
b)
Tegn en figur af enhedscirklen, hvor du indtegner vinklen på 60 grader. Så kan du se at du får en retvinklet trekant med kateterne cos(60) og sin(60). Hypotenusen har længden 1. Du kender cos(60) fra opgave a, så ved at bruge pythagoras får du
(cos(60))^2+(sin(60))^2=1^2
<=>
sin(60)=sqrt(1-(cos(60))^2)=sqrt(0,75)
c)
Denne opgave svarer fuldstændig til opgave a og b, bare med et andet tal.
d)
Man kan omregen fra grader til radianer med fomlen
rad=Pi*grader/180
Tegn en figur af enhedscirklen, hvor du indtegner vinklen på 60 grader. Så kan du se at du får en retvinklet trekant med kateterne cos(60) og sin(60). Hypotenusen har længden 1. Du kender cos(60) fra opgave a, så ved at bruge pythagoras får du
(cos(60))^2+(sin(60))^2=1^2
<=>
sin(60)=sqrt(1-(cos(60))^2)=sqrt(0,75)
c)
Denne opgave svarer fuldstændig til opgave a og b, bare med et andet tal.
d)
Man kan omregen fra grader til radianer med fomlen
rad=Pi*grader/180
Skriv et svar til: cos og sin.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
