Matematik
Nogen der kan dette?
31. marts 2008 af
samiraabdul (Slettet)
Ved dsyrkning af en bestemt baktiere optælles antallet af baktier med jævne mellemrum igennem nogle timer. Ved forsøget start var der 15 baktiere og det viser sig, at antallet ag baktiere fordobles, hver gang der r gået 22 minutter.
Opstil en formel, der beskriver antal baktiere som funktion an antal minutter efter forsøgets start..
Hmm forstår ikk rigtig hvor j skal starte?, skal j bruge list el hvad skal j
Nogen der kan hjælpe tak.
Opstil en formel, der beskriver antal baktiere som funktion an antal minutter efter forsøgets start..
Hmm forstår ikk rigtig hvor j skal starte?, skal j bruge list el hvad skal j
Nogen der kan hjælpe tak.
Svar #1
31. marts 2008 af Kris_c (Slettet)
Du har følgende punkter: (0,15) og (22,30)
Derudover har du startværdien, dvs. b, som er 15.
a findes ved formlen:
T2=log(2)/log(a) (hvor T2 er fordoblingstiden)
Derudover har du startværdien, dvs. b, som er 15.
a findes ved formlen:
T2=log(2)/log(a) (hvor T2 er fordoblingstiden)
Svar #2
31. marts 2008 af Xyxoz (Slettet)
f(x) = x
15^b = t
log(15) * b = log(t)
log(t)/log(15) = b
Hvor b er antallet af bakterier og t er tiden i minutter.
15^b = t
log(15) * b = log(t)
log(t)/log(15) = b
Hvor b er antallet af bakterier og t er tiden i minutter.
Skriv et svar til: Nogen der kan dette?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
