Matematik

irriterende opgave,

31. marts 2008 af crew (Slettet)
Hej, vil De hjælpe mig med at bestemme differentialkvotilen for denne her:
f(x)= 5^x

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Håber De vil hjælpe mig.

På forhånd tak.

Lasse.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

(n^x)'=log(n)*n^x

Ellers kan du bruge din lommeregner.

Svar #2
31. marts 2008 af crew (Slettet)

Hvordan gør du? Har du ikk en forklaring?

Svar #3
31. marts 2008 af crew (Slettet)

er det egentlig ikk: f'(x)= 5^x * In(5)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Det er det samme.

#2 Nej, jeg har ikke nogen forklaring. Det er en formel, og jeg kan ikke beviset.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Husk i øvrigt at det er "ln" og ikke "In"

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2008 af mathon

f(x) = x^n

f'(x) = n*x^(n-1)

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2008 af mathon

rettelse til #6 - fejllæsning

f(x)= 5^x
f'(x) = ln(5)*5^x


grundet
f(x) = 5^x = e^(ln(5)*x)
f'(x) = e^(ln(5)*x)*ln(5) = ln(5)*e^(ln(5)*x) = ln(5)*5^x

Skriv et svar til: irriterende opgave,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.