Matematik
Areal af parallelogram vektorregning
31. marts 2008 af
Kijlu (Slettet)
Fire punkter er givet A(3, 1), B(8, 4), C(3, 9), D(-2, 6)
Hvordan bestemmer jeg arealet af paralellogrammet? ved godt at man skal bruge determinanten, men jeg kan ikke få det til at stemme.
Tak :)
Hvordan bestemmer jeg arealet af paralellogrammet? ved godt at man skal bruge determinanten, men jeg kan ikke få det til at stemme.
Tak :)
Svar #1
31. marts 2008 af andersbm (Slettet)
Først bestemmer du jo bare to vektorer f.eks.
AB=(4 3) AC=(6 2)
Så skal du bestemme arealet af parallellogrammet, som er den numeriske værdi af determinanten.
det(AB,AC)=4*6-2*3=24-6=18
AB=(4 3) AC=(6 2)
Så skal du bestemme arealet af parallellogrammet, som er den numeriske værdi af determinanten.
det(AB,AC)=4*6-2*3=24-6=18
Svar #2
31. marts 2008 af ibibib (Slettet)
Du skal ikke bruge diagonalen i parallelogrammet. Benyt AB og AD, ikke AC.
Skriv et svar til: Areal af parallelogram vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
