Matematik

Sammensatte funktioner

01. april 2008 af Nisa1 (Slettet)
Seriøst er virkelig gået i stå, kan nogle ikke hjælpe og evt. foklare det :D

f(x)=2x-1 og g(x)=.x+3. Lav de sammensatte funktioner
f(g(x)) og g(f(x)).

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2008 af Esbenps

Du indsætter såmen bare den ene funktion istedet for x i den anden:

f(g(x)) = f(x+3) = 2*(x+3) - 1 = 2x + 5

Prøv selv med den anden...

Svar #2
01. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

er det f(x)=2x-1?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2008 af Esbenps

Ja, det er din oprindelige funktion. Jeg har udregnet f(g(x)) for dig. Prøv selv at udregne g(f(x)) på samme måde som i #1...

Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.