Matematik

Haster rigtig meget

01. april 2008 af AnneAgersnap (Slettet)
Hej allesammen, jeg har brug for hjælp.

Vis vha. formlen for en kegles rumfanh, at keglestubbens rumfan V kan skrives på følgende måde:
V= 1/3 pi a (x2^3-x1^2)

Hvordan viser jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2008 af y06svale (Slettet)

ville gerne hjælpe dig men ved ikke lige hvad det der a (x2^3-x1^2)
skal betyde?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2008 af y06svale (Slettet)

for en kegle er rumfanget:

V=1/3pi*r^2*h

så din opgaver er sikkert at vise at a (x2^3-x1^2)=r^2*h

Svar #3
01. april 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Her er opg, det er opg CK12

http://www.forlaget-trip.dk/Cykeku.pdf


håber virkelig der er nogen der kan hjælpe, er helt blank..

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2008 af kleif

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2008 af kleif

#2 er ikke korrekt.

Fremgangsmåden er at tage volumen af den STORE kegle, minus volumen af den lille kegle (bemærk kegle, og ikke keglestub).

Se at:

og

og

og

Så:


=>

=>

=>


Svar #6
02. april 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Vil det så være svart på a?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2008 af kleif

#6 Prøv selv, om du kan se logikken i det. Så har du dit svar.

Svar #8
02. april 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Jamen jo det kan jeg godt, men så er det jo a. Ikke?
Men synes godt nok det er en svær opg. for går allerede i stå ved opg b). kan du hjælpe mig med den?

Skriv et svar til: Haster rigtig meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.