Matematik

Opgave

02. april 2008 af HanneOlsen (Slettet)

Hej Allesammen

håber der er nogen som kan hjælpe mig med denne opgave:

Niels har fået en slikpose.
Selv spiser han halvdelen. Hans storebror får halvdelen af resten. Hans søster får 2 tredjedel af det der nu er tilbage. Så er der lige 2 stykker til hver af sidekammeratnerne tilbage.

Hvor mange stykker slik var der i posen?


hjælp mig, tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2008 af y06svale (Slettet)

2 til hver side kammarat= 4 så kan du opstille en lille ligning for det med søsteren: 2/3*x=4 beregner x dette tal indsætter du i en ny ligning: 1/2*y=x og bregner y og igen 1/2*z=y så skulle den være der...

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2008 af sigmund (Slettet)

Prøv at sætte en ligning op. Der er x stykker slik til at starte med. Niels spiser halvdelen, dvs. x/2. Storebroren spiser så halvdelen af resten, dvs. x/4. Nu er der x-x/2-x/4 = x/4 tilbage, som søsteren får en 2 tredjedele af, dvs. 2x/12 = x/6. Da alt dette er spist, dvs. x/2+x/4+x/6, er der 2 tilbage. Således har du ligningen x-(x/2 + x/4 + x/6) = 2, hvoraf x isoleres.

Jeg håber du forstår.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2008 af sigmund (Slettet)

Nå... Der var 2 til HVER af sidekammeraterne. Så skal tallet på højre side af ligningen være 4.

Svar #4
02. april 2008 af HanneOlsen (Slettet)


3#

mener du at ligningen kommer til at se sådan ud : x-(x/2 + x/4 + x/6) = 4 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2008 af Teazy (Slettet)

jep

Svar #6
02. april 2008 af HanneOlsen (Slettet)


x = 4,364 ?

vil du sige at det er facit for opgaven ?

altså afrundet til 4 stykker slik .

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. april 2008 af Danielras (Slettet)

x-(x/2 + x/4 + x/6) = 4
x-(11/12)x = 4
(1/12)x = 4
x = 4*12
x = 48

Svar #8
02. april 2008 af HanneOlsen (Slettet)


7#

hvor får du de 11/12x fra ?

altså 12 er ved at lægge 2+4+6 sammen , men de 11 kan jeg ikke lige se hvordan du kommer frem til dem

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2008 af Danielras (Slettet)

(x/2 + x/4 + x/6) =
(1/2)x + (1/4)x + (1/6)x =
(6/12)x + (3/12)x + (2/12)x =
(11/12)x

Svar #10
02. april 2008 af HanneOlsen (Slettet)


Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.