Matematik

Matenatik Opgave..?

04. september 2004 af Marco (Slettet)
http://bigup.peecee.lir.dk/?id=1405

Hvordan skal man skære den? :]

På forhånd tak

Svar #1
04. september 2004 af Marco (Slettet)

Staver da hat - *Matematik Opgave :]

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2004 af Damon (Slettet)

f er en potensfunktion med den generelle forskrift f(x)=b*x^a, x>0.

Der er opgivet punkterne:

P1=(3;o,22)
P2=(10;0,60)

a = (logy2-logy1)/(logx2-logx1)

y = b*a^x <=> b = y/x^a

-
I næste del har du så a og b og t udregnes let:
5 år = 12*5 måneder = 60 måneder

Så sætter du det ind i formlen:

y = b*60^a

-

Sidste del skal blive 1 mm (husk sæt aldrig enheder på andet end i facit i matematik) - igen indsætter du a og b og har en ubekendt:

1 = b*t^a

Svar #3
04. september 2004 af Marco (Slettet)

takker for hjælpen!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2004 af no80 (Slettet)

#2
Jeg har prøvet at regne lidt på det og jeg kan ikke rigtigt få det til at passe. Er du sikker på at det er den rigtige formel. Jeg vil mene at formlen der skal bruges er:
a = x2-x1rod(y2-y1)

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2004 af TwoStates (Slettet)

Det vil jeg også mene :)
Og med b'eren:
y = b*a^x <=> b = y/x^a

Så bliver det jo faktisk:
y = b*a^x <=> b = y/a^x :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2004 af no80 (Slettet)

Ja det er korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2004 af Damon (Slettet)

#4,5,6: Jeg er ked af det drengene, men det er altså en potensfunktion og ikke en eksponentialfunktion og skal derfor regnes som jeg har skrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2004 af Ole_chr (Slettet)

omg - hvem skal jeg tro? :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2004 af Damon (Slettet)

Funktionen i opgaven ser således ud:

f(t)=b*t^a Det ses altså at t(iden) er den variable.

hvor x er den variable er den generelle forskrift for en potensfunktion.

Variblen kan du kalde, hvad du vil. t eller x. Det betyder ikke noget. De har garanteret valgt t i opgaven fordi det er et udtryk for tid.

Funktionen i opgaven kunne lige så godt skrives således: f(x)=b*x^a

Som det ses, er der en slående lighed mellem funktionen i opgaven og den generelle forskrift for en potensfunktion.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2004 af Damon (Slettet)

Kom til at slette noget i forige post - således skulle den have set ud:

Funktionen i opgaven ser således ud:

f(t)=b*t^a Det ses altså at t(iden) er den variable.

f(x)=b*x^a hvor x er den variable er den generelle forskrift for en potensfunktion.

Variblen kan du kalde, hvad du vil. t eller x. Det betyder ikke noget. De har garanteret valgt t i opgaven fordi det er et udtryk for tid.

Funktionen i opgaven kunne lige så godt skrives således: f(x)=b*x^a

Som det ses, er der en slående lighed mellem funktionen i opgaven og den generelle forskrift for en potensfunktion.

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2004 af no80 (Slettet)

Ja det er rigtigt. Min fejl:-)

Skriv et svar til: Matenatik Opgave..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.