Matematik
Opgave
02. april 2008 af
Linneh (Slettet)
Hej
Hvis man har opgivet et andengradspolynomium f(x)= -x^2+9
og jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen i hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen, hvordan gør jeg så det?
Hvis man har opgivet et andengradspolynomium f(x)= -x^2+9
og jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen i hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen, hvordan gør jeg så det?
Svar #1
02. april 2008 af dnadan (Slettet)
1. f(x)=0
2. f(x1) og f(x2) bestemmes
3. f'(x)
4. Udregn f'(x1) og f'(x2)
5. Hvormed y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0) kan benyttes til hver tangent.
2. f(x1) og f(x2) bestemmes
3. f'(x)
4. Udregn f'(x1) og f'(x2)
5. Hvormed y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0) kan benyttes til hver tangent.
Svar #2
02. april 2008 af Linneh (Slettet)
Okay så jeg skal først finde nulpunkter for selve funktionen uden at differentiere?
Svar #3
02. april 2008 af dnadan (Slettet)
Netop. Du skal først finde dine punkter, og 2. er faktisk spild i denne situation(y=0)
Skriv et svar til: Opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
