Matematik

En opg. - 2 spøgsmål

02. april 2008 af sengul (Slettet)
Jeg har sidet ca. en time med denne opgave, men kan ikke finde ud af det. Håber nogle vil tage sig tid og forklare det.

Der er følgende sammenhæng mellem vindhastighed og bølgehøjde:

((Sådan ser skemaet ud)) :
Vindhastighed (knob): 20 30 35 45 50 55
Bølgehøjde (meter) : 2,5 5,9 8 12,8 15,8 19

Spørgsmål: Hvor mange gange så stor bliver bølgehøjden, når vindhastigheden fordobles?

Orkanen Louis ramte i sept. De Caribiske Øer med en vindhastighed på 150 knob.

Spørgsmål 2)"Hvilken bølgehøjde svarer dette til ifølge overstående model?"

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2008 af dnadan (Slettet)

For at kunne svare på a) og b) må du først lave en regression på lommeregneren, vælg den regression, til den funktion, som din opgave nævner.


Svar #2
02. april 2008 af sengul (Slettet)

Glemte at skrive: f(x) = b*x^a
Hvor f(x) er bølgelængden, målt i meter og x er vindhastigheden, målt i knob.


Svar #3
02. april 2008 af sengul (Slettet)

a = 1,99272
b = 0,01

Svar #4
02. april 2008 af sengul (Slettet)

Jeg har lavet dem, ellers tak. :)

Skriv et svar til: En opg. - 2 spøgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.