Kemi
Udregning af K
03. april 2008 af
Christinana (Slettet)
MnO4- + 5 Cl- + 8 H+ -> 5/2 + Mn2+ + 4 H2O
Jeg skal udregne K for reaktionen, alle stoffer er i deres standardtilstand. Jeg har regnet U_0 = 0,15 V.
Jeg ved jeg skal bruge formlen
K = 10^(z*U_0/0,059V) = 10^(z*0,15 V/0,059V). Mit spørgsmål er så: Hvilken værdi er z? Jeg ved er z er antallet af overførte elektroner, men hvordan ser man det ud fra reaktionsskemaet?
Jeg skal udregne K for reaktionen, alle stoffer er i deres standardtilstand. Jeg har regnet U_0 = 0,15 V.
Jeg ved jeg skal bruge formlen
K = 10^(z*U_0/0,059V) = 10^(z*0,15 V/0,059V). Mit spørgsmål er så: Hvilken værdi er z? Jeg ved er z er antallet af overførte elektroner, men hvordan ser man det ud fra reaktionsskemaet?
Svar #1
03. april 2008 af Christinana (Slettet)
Reaktionen er selvfølgelig
MnO4- + 5 Cl- + 8 H+ -> 5/2 Cl2 + Mn2+ + 4 H2O
MnO4- + 5 Cl- + 8 H+ -> 5/2 Cl2 + Mn2+ + 4 H2O
Skriv et svar til: Udregning af K
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
