Matematik
Hjælp til beregning af tangenter, tak
03. april 2008 af
MissMandy (Slettet)
Jeg sidder lige midt i min aflevering om analystisk plangeometri, og jeg sidder mildest talt fast. Har nu rodet med denne her opgave i et pænt stykke tid, desværre. Håber at der er nogle, der kan hjælpe mig.
Opgaven lyder:
En cirkel har ligning (x + 3)^2 + (y + 1)^2 = 34. Bestem ligninger for de to tangenter til cirklen, der er parallelle med linjen med ligning y = 1,25x + 8
Det er selvfølgelig klart, at a-værdien er den samme i de 3 linjer, men b-værdien kan jeg simpelthen ikke finde. Help me!
Opgaven lyder:
En cirkel har ligning (x + 3)^2 + (y + 1)^2 = 34. Bestem ligninger for de to tangenter til cirklen, der er parallelle med linjen med ligning y = 1,25x + 8
Det er selvfølgelig klart, at a-værdien er den samme i de 3 linjer, men b-værdien kan jeg simpelthen ikke finde. Help me!
Svar #1
03. april 2008 af peter lind
Find for cirkelligningen y=f(x) (2 løsninger)
Find f'(x)
Løs ligningerne f'(x)=1,25. Dette giver de 2 punkter på cirklen, hvor tangenterne rører cirklen.
Find f'(x)
Løs ligningerne f'(x)=1,25. Dette giver de 2 punkter på cirklen, hvor tangenterne rører cirklen.
Svar #4
03. april 2008 af Teazy (Slettet)
Brug punkt-linje-afstandsformlen og isoler b, den skulle gerne give 2 løsning ;)
Skriv et svar til: Hjælp til beregning af tangenter, tak
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
