Matematik

Areal, differentialregning.

04. april 2008 af Cecilie1989 (Slettet)
Hej alle. Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave, for jeg er gået meget fast i den, da der er 4 funktioner man skal tage højde for.

Funktionerne f og g er givet ved:
f(x)=1/2 x^2
g(x)=lnx

Graferne for f og g afgrænser sammen med x-aksen og linjen med ligningen x=4 en punktmængde. Beregn denne punktmængdes areal.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2008 af Esbenps

Find ud af hvor graferne skærer x-aksen samt hvilken af graferne som er størst i det interval, hvor punktmængden ligger.

Dernæst udregner du simpelthen bare arealet under den ene graf og så arealet under den anden graf, hvorefter du trækker det mindste areal fra det største.
Når du udregner arealet under graferne skal grænserne være fra skæringen med x-aksen og til x=4, som jo er din højre grænse.

Svar #2
04. april 2008 af Cecilie1989 (Slettet)

Det tror jeg bliver lidt svært med det sidste. Se selv grafen:
http://peecee.dk/upload/view/107507

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2008 af Esbenps

Det er linjen med ligningen x=4. Du har tegnet en linje med ligningen y=4. Bemærk forskellen...

Svar #4
04. april 2008 af Cecilie1989 (Slettet)

Ej ja, det kan jeg da godt se :) Så kan jeg sagtens finde ud af det. Tusind tak for hjælpen - også med den anden opgave :)

Skriv et svar til: Areal, differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.