Matematik

Nem Diff. lign.

05. april 2008 af Dyhre (Slettet)
Hvilken formel skal jeg bruge til at bestemme løsningen til diff. ligningen y=ax+b?

Tak

Svar #1
05. april 2008 af Dyhre (Slettet)

y'=ax+b selvfølgelig :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2008 af Benjamin. (Slettet)

Integrér direkte.

Svar #3
05. april 2008 af Dyhre (Slettet)

hvad vil det sige?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2008 af blackduck (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2008 af mathon

y = (1/2)ax^2+bx+k

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2008 af blackduck (Slettet)

Kan lige give en lille forklaring (hvor vi kun snakker om den salgs differentialligninger man møder i gymnasiet...).
Bemærk at y' udelukkende afhænger af x. I sådanne tilfælde kan du bare integrere højresiden. Det er først når y' begynder at afhænge af y, at det bliver svært, og du skal hen og have fat i en bestemt formel.

Svar #7
05. april 2008 af Dyhre (Slettet)

Ok, tak for det. Det er simpelthen bare for simpelt til at jeg kan huske det så ;-)

Skriv et svar til: Nem Diff. lign.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.