Matematik
kuglens ligning
05. april 2008 af
Nineb (Slettet)
Hej. Er igang med en opgave hvor jeg skal bestemme radius og koordinaterne til centrum i en kugle
opgaven:
En kugle er givet ved:
x^2+2x+y^2-8y+z^2+10z+6=0 <--> (x-1)^2-1+(y-4)^2-16+(z-5)^2-25+6=0 også kan jeg ikke lige overskue hvordan jeg skal trække de forskellige tal fra hinanden, men kan se at centrum = (1,4,5)
i må gerne rette mig, hvis i ser fejl i det
opgaven:
En kugle er givet ved:
x^2+2x+y^2-8y+z^2+10z+6=0 <--> (x-1)^2-1+(y-4)^2-16+(z-5)^2-25+6=0 også kan jeg ikke lige overskue hvordan jeg skal trække de forskellige tal fra hinanden, men kan se at centrum = (1,4,5)
i må gerne rette mig, hvis i ser fejl i det
Svar #1
05. april 2008 af dnadan (Slettet)
x^2+2x+y^2-8y+z^2+10z+6=0
<=>
(x+1)^2+(y-4)^2+(z+5)^2=-6+1+16+25=36=6^2
<=>
(x+1)^2+(y-4)^2+(z+5)^2=-6+1+16+25=36=6^2
Skriv et svar til: kuglens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
