Fysik

Ohms lov for glødelamper

06. april 2008 af shafh (Slettet)
Gælder Ohms 1. lov også for glødelamper og dioder hvor resistanten er en variabel?

Ohmslov er:
U=R*I

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af peter lind

Ja

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2008 af mathon

ja - men du skal kende resistansen ved den pågældende temperatur

R(t) = R_20(1+a*delta_T)

Svar #3
06. april 2008 af shafh (Slettet)

Okay klart. Men hvis jeg udregner Resistaten ved en specielt temperatur, spænding og elektrisk strøm således:
R=U/I
Så er det ikke helt galt

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2008 af mathon

Nej - bestemt ikke

Svar #5
06. april 2008 af shafh (Slettet)

Argh hva så?

Skriv et svar til: Ohms lov for glødelamper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.