Matematik

vækst

06. april 2008 af Liiinee (Slettet)
Til beskrivelse af sammenhængen mellem antal dyr N og tiden t i en population benyttes ofte den relative væksthastighed

1/N * dt/dN.

Nedenstående tabel viser nogle sammenhørende værdier af tiden og den relative væksthastighed:



t:___4____5____6____7_____8______9____10____
N:0,23_0,21_0,203_0,191__0,171_0,177__0,152__


a) Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for f.


Denne har jeg løst

Men opgave, har jeg ingen ideer til at kunne besvare.

b) Benyt ovenstående til at opstille en differentialligning til bestemmelse af antal dyr N
som funktion af tiden t.

c) Bestem en forskrift for antal dyr, som funktion af tiden t, idet det oplyses, at der var
780 dyr til tiden t = 7.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Det giver ingen mening det du har skrevet. Den tabel må være udtryk for 1/N*dt/dN... Har i all fald aldrig hørt om en dyrebestand på 0,23 individer. SKriv lige opgaven ordentligt op:)

Svar #2
06. april 2008 af Liiinee (Slettet)

beklager:
i stedet for N i tabellen skal der stå: relativ væksthastighed
men kan du hjælpe mig med opgaven

Svar #3
06. april 2008 af Liiinee (Slettet)

tiden i t....................:___4____5____6____7_____8______9____10____
relativ væksthastiged:0,23_0,21_0,203_0,191__0,171_0,177__0,152__

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Vil prøve.. Altså er f = 1/N * dN/dt <=>f= N'/N (da dN/dt = N') - du har forresten skrevet dt/dN... håber det er en fejl.

Resten burde kunne løses ved hjælp af CAS-værktøjets deSolve funktion.. f = N'/N...


Svar #5
06. april 2008 af Liiinee (Slettet)

#4 ja, det var også en fejl.. beklager..

men jeg er slet ikke med på det du skriver..

Skriv et svar til: vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.