Matematik

Hjælp til mat. opgave

05. september 2004 af Der-Joker (Slettet)
Hej,

Har siddet og puslet i længere tid nu med opg. 4.017 i Eksamensopgaver i matematik og er ikke kommet så vidt. Opgaven lyder

Løs ved beregning 2 * e^(2x) + 7 * e^x - 4 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2004 af frodo (Slettet)

anlægdet denne betragtning:

2(e^x)^2+ 7e^x-4, her har du atså en skjult andengradsligning i e^x.

Hjalp det lidtpå vej?

Svar #2
05. september 2004 af Der-Joker (Slettet)

Det hjalp. Nu har jeg da et resultat. Kan det passer at

x = -1.9805 ???

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2004 af frodo (Slettet)

prøv at sætte ind. og se om det passer

Svar #4
05. september 2004 af Der-Joker (Slettet)

Hmm passer ikke. Så er det bare hvad der er gået galt...

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2004 af frodo (Slettet)

d=7^2-4*2*(-4)= 81

e^x= (-7 +/-9)/(2*2)<=>
e^x=0,5 eller e^x= -4

Det er derfor kun den første der kan bruges, da Vm(e^x)>0!

e^x=0,5 <=> x =ln0,5 = -0,6931

Svar #6
05. september 2004 af Der-Joker (Slettet)

Tak. Fandt ud af jeg havde skrevet diskriminanten forkert op.

:D

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2004 af Damon (Slettet)

Hvordan bliver 2 * e^(2x) til 2(e^x)^2?

Skriv et svar til: Hjælp til mat. opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.