Matematik
Hjælp til diverse opgaver
07. april 2008 af
cirkel88 (Slettet)
Hej Alle...
Har virkelig brug for hjælp til følgende opgaver:
En funktion f er bestemt ved
f(x)=-x^3+4x^2+3x-3.
a) Bestem de lokale ekstrema for f .
b) Tegn grafen for f , og bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x)= a har netop
3 løsninger.
Jeg har lavet opgave a men kan ikke finde ud af opgave b (altså grafen kan jeg godt tegne men det efterfølgende kan jeg ikke finde ud af)
Har også brug for hjælp til denne opgave:
Der er givet et andengradspolynomium
f(x)=-x^2+9.
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter
med førsteaksen.
b) Bestem arealet af den punktmængde, som grafen for f afgrænser sammen med de to
tangenter.
Her er det også opgave b jeg ikke kan finde ud af, har lavet opgave a.
Håber der er nogen der kan hjælpe - På forhånd tak!
Har virkelig brug for hjælp til følgende opgaver:
En funktion f er bestemt ved
f(x)=-x^3+4x^2+3x-3.
a) Bestem de lokale ekstrema for f .
b) Tegn grafen for f , og bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x)= a har netop
3 løsninger.
Jeg har lavet opgave a men kan ikke finde ud af opgave b (altså grafen kan jeg godt tegne men det efterfølgende kan jeg ikke finde ud af)
Har også brug for hjælp til denne opgave:
Der er givet et andengradspolynomium
f(x)=-x^2+9.
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i hvert af grafens skæringspunkter
med førsteaksen.
b) Bestem arealet af den punktmængde, som grafen for f afgrænser sammen med de to
tangenter.
Her er det også opgave b jeg ikke kan finde ud af, har lavet opgave a.
Håber der er nogen der kan hjælpe - På forhånd tak!
Svar #1
07. april 2008 af dnadan (Slettet)
1
b) hint: monotoniforholdet vil hjælpe dig
2
b) hint: grafensskærringspunkter med x-aksen er de to grænser. Benyt nu integralregning til at bestemme arealet.
b) hint: monotoniforholdet vil hjælpe dig
2
b) hint: grafensskærringspunkter med x-aksen er de to grænser. Benyt nu integralregning til at bestemme arealet.
Skriv et svar til: Hjælp til diverse opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
