Matematik

2. gradsligninger

07. april 2008 af caj (Slettet)
1) for hvike tal c, har -2x^2 - 24x + c = 0, ingen løsninger?

2)bestem b, så 4x^2 + bx + 9 = 0 har netop 1 løsning. bestem løsningen.

3) for hvilke tal a, har ax^2 + 3x - 6 = 0 to løsninger ?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2008 af Isomorphician

ingen løsninger, d < 0
én løsning, d = 0
to løsninger, d > 0

Svar #2
07. april 2008 af caj (Slettet)

det ved jeg, men jeg ved ikk hvordan jeg skal bestemme c ( 1. opg), b(2. opg), c (3. 0pgave)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2008 af Isomorphician

1:
d < 0
Og dermed
0 > 24^2 - 4*(-2)*c
0 > 576 + 8c
-576 > 8c
-72 > c

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2008 af FrederikHoengaard (Slettet)

www.mathcalc.dk vil kunne hjælpe en anden gang ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/106149

Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.