Matematik
kuglens ligning
07. april 2008 af
Nineb (Slettet)
Har følgende opg:
I et koordinatsystem er en kugle givet ved x^2+2x+y^2-8y+z^2+10z+6=0
bestem radius og koordinatsættet til kuglens centrum
har lavt:
(x+1)^2-1+(y-4)^2-36+(z-5)^2-25-6=0 <--> (x+1)^2+(y-4)^2+(z-5)^2=36
så finder jeg frem til at r=36, men er kommet i tvivl om koordinatsættet skal være (-1,4,5) eller (1,4,-5) jeg roder lidt i mine fortegn generelt
I et koordinatsystem er en kugle givet ved x^2+2x+y^2-8y+z^2+10z+6=0
bestem radius og koordinatsættet til kuglens centrum
har lavt:
(x+1)^2-1+(y-4)^2-36+(z-5)^2-25-6=0 <--> (x+1)^2+(y-4)^2+(z-5)^2=36
så finder jeg frem til at r=36, men er kommet i tvivl om koordinatsættet skal være (-1,4,5) eller (1,4,-5) jeg roder lidt i mine fortegn generelt
Svar #1
07. april 2008 af Gambler^ (Slettet)
Det er ingen af delene.
Det er (-1, 4, -5) og r=6, idet r^2=36
Det er (-1, 4, -5) og r=6, idet r^2=36
Svar #3
07. april 2008 af Gambler^ (Slettet)
Ja. Kuglens ligning er jo (x-x0)^2+(y-y0)^2+(z-z0)^2=r^2, hvor (x0, y0, z0) er kuglens centrum.
Skriv et svar til: kuglens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
