Matematik
Matematik
05. september 2004 af
Nn (Slettet)
Håber nogle vil hjælpe mig med hvad jeg skal gøre i disse opgaver. HAr ikke helt forstået det med integralregning.
Angiv følgende ubestemte integraler
1. S (2-x)sinx dx
2. S x^2 * e^x dx
3. S x^2 * lnx dx
Håber I forstår opgaverne. S=integraletegnet.
På forhåndd tak
Angiv følgende ubestemte integraler
1. S (2-x)sinx dx
2. S x^2 * e^x dx
3. S x^2 * lnx dx
Håber I forstår opgaverne. S=integraletegnet.
På forhåndd tak
Svar #1
05. september 2004 af frodo (Slettet)
partiel integration.
du sætter den første faktor i hvert integral = g(x), idet disse ved fortsat differentiation biver til kondstanter. Det kan godt være du skal integrere et par gange..
du sætter den første faktor i hvert integral = g(x), idet disse ved fortsat differentiation biver til kondstanter. Det kan godt være du skal integrere et par gange..
Svar #2
08. september 2004 af fister (Slettet)
1) S(2-x)*sinx dx = -cosx*(2-x)-S(-cosx)*(-1)dx = -cosx*(2-x)-sinx = -sinx-(2-x)*cosx
på samme vis fås:
2)e^x*(x^2-2x+2)
3)1/3*x^3*lnx-1/9*x^3
på samme vis fås:
2)e^x*(x^2-2x+2)
3)1/3*x^3*lnx-1/9*x^3
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
