Matematik

vektorer uden hjælpemidler

08. april 2008 af KristinaDue (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet er to vektorer a og b givet ved:

a=2,-2,4

b=1,2,-1

Bestem de værdier af t, for hvilke a +tb er vinkelret på a-tb

...Tænker at det er noget med krydprodukt, men kan ikke helt finde ud af det..

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

hint: Hvis skarlarproduktet(prikproduktet) mellem to vektorer er lig nul, er vektorene så paralelle eller ortogonale?

Svar #2
08. april 2008 af KristinaDue (Slettet)

gud ja det var også prikprodukt jeg mente:)

og det skal så være lig med nul..

Men det er bare ret kringlet når det bliver skrevet ud.

(a+tb)*(a-tb)=0

Svar #3
08. april 2008 af KristinaDue (Slettet)

det skal siges at opgaven er uden hjælpemidler!

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv første at beregne de to vektorer, herefter kan du begynde på det der.

Svar #5
08. april 2008 af KristinaDue (Slettet)

hmm, jeg kan virkelig ikke finde ud af det.
har brug for noget mere konkret hjælp til denne opgave!

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

Udregn: a +tb samt a-tb, disse er dine to vektorer. Udnyt herefter, at prikproduktet er lig nul.

Svar #7
08. april 2008 af KristinaDue (Slettet)

jamen "udregn" det.

det giver (3t+t+3t) og (t-3t+5t) ?

men videre kan jeg simpelthen ikke komme!!

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. april 2008 af dnadan (Slettet)

a=2,-2,4

b=1,2,-1

a +tb= [2;-2;4]+t*[1;2;-1] = [2+t;-2+2t;4-t]

Prøv selv med a-tb

Svar #9
08. april 2008 af KristinaDue (Slettet)

a - tb = [2;-2;4]-t*[1;2;-1] = [2-t;1-2t;4+t]

...?

Svar #10
08. april 2008 af KristinaDue (Slettet)

jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal prikke dem emd hinanden når t indgår..

Skriv et svar til: vektorer uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.