Fysik

Syre - Base

08. april 2008 af JeppesenPeter (Slettet)
Hej!

Hvordan ville I definere:

- En stærk syre.
- En svag syre.

- En stærk base.
-En svag base.

Håber i vil svare hurtigst muligt (:

- Tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af Lurch (Slettet)

Dette har ikek så meget med fysik at gøre, men kemi. Så ved du det :)

Man bruger pH-skalaen til at afgøre hvor basisk eller hvor surt noget er.
skalaen kan du læse om her
http://da.wikipedia.org/wiki/Ph
Skalaen går fra ca. 1-14, hvor 7 betyder at stoffet er neutralt. Hvis det har en ph større end 7 kaldes det basisk, og under 7 surt. En kraftig syre vil derfor have ph-værdi på omkring 1-2, men en meget kraftig base vil have ph-værdi fra 13-14.

Svar #2
08. april 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Ok. Tak (:

- Men, jeg tænkte i en helt anden retning.

F.eks. Kunne en - Svag base - være: hvor alle molekyler eller ioner optager en hydron ved reaktion med vand. <-- Basen er svag.

Dette har jeg lige fundet. Men et ord som hydron. det ville være dejligt hvis nogle kunne svnare mig på, hvad er?

- Søger stadig svar på mine første SPG'er (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2008 af Lurch (Slettet)

har aldrig hørt ordet hydron. Så vidt jeg husker handler syre/base egenskaber af evnen til at spalte H+/OH- ioner fra. Det er heraf man beregner pH-værdi og pOH-værdi. Dette står også i linket. Mere kan ejg ikke huske fra min gymnasiekemi :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2008 af Larsendrengen (Slettet)

En stærk syre eller base er kendetegnet ved at de dissocieres 100% i vand.


En svag syre eller base gør det ikke, men der indstiller sig en ligevægt.

Udfra ligevægtskonstanten kan man så beregne pKs eller pKb, som er et direkte mål for syrens eller basens styrke.

Det har sådan set ikke noget så meget med pH at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2008 af mathon

HB er en svag/middelstærk syre

HB + H2O <--> B^(-) + H3O^(+) med koncentrationerne

.........................HB...................B^(-)...................H3O^(+)
start: ...............Cs......................0.........................0
ligevægt: ......Cs-a*Cs..............a*Cs...................a*Cs
og
[B^(-)][H3O^(+)]/[HB] = Ks

[a*Cs]^2/(Cs-a*Cs) = Ks

[H3O^(+)]^2/(Cs-[H3O^(+)]) = Ks

(10^(-pH))^2/(Cs-10^(-pH)) = Ks

Ks = 10^(-2pH))/(Cs-10^(-pH))
hvoraf
pKs = -log(Ks)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2008 af mathon

En hydron = H^(+)

Skriv et svar til: Syre - Base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.