Fysik

Kræfter - Har virkelig brug for hjælp!!

08. april 2008 af Christina_l (Slettet)
Jeg har en 1000-kig campingvogn her der står stille:

http://peecee.dk/upload/view/108085

Hvad er størrelsen på kræfterne den påvirkes af?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af Lurch (Slettet)

kom med et bud på hvad du tror der spillrr ind de forskellige steder på campingvognen

Svar #2
08. april 2008 af Christina_l (Slettet)

Indtil videre har jeg regnet det her ud:

http://peecee.dk/upload/view/108090

Men nu er jeg gået i stå.. kan forestille mig at jeg skal bruge noget kraftmoment, ved bare ikke hvordan..

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2008 af Lurch (Slettet)

linket virker ikke hos mig.
Men det er korrekt du skal se på kraftmoment. Sådan som jeg tolker tegningen, så er tyngdepunktet T forskuft fra omdrejningspunktet som er hjulet. Dvs tyngden fra vognen vil igangsætte en nedadgående rotation om hjulets røringspunkt med jorden. Dette kraftmoment skal odsvares af et andet kraftmoment! Dette kommer fra afhænger trækket.
Husk at kraftmoment er kraft*arm

Svar #4
08. april 2008 af Christina_l (Slettet)

Her er beregningerne:

Ft+Fn+Fk = 0

x: 0 + Fnx + fkx = 0 <=> Fnx = -Fkx

y: -9820 + 0 + Fky = 0 <=> Fky = 9820

Jeg ved ikke hvordan jeg skal bruge kraftmomentet i forhold til det her. Jeg mangler helt x-værdierne...

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2008 af Lurch (Slettet)

Kan slet ikke se dine links pt. Men du skal regne kraftmomentet i forhold til omdrejningspunktet, som er hjulet. Så vidt jeg kunne se var afstandene mellem de forskellige dele angivet. Det der er vigtigt er afstanden fra tyngdepunkt til hjul, og anhænger til hjul.

Svar #6
08. april 2008 af Christina_l (Slettet)

Men er mine beregninger korrekte? HVordan kan jeg løse x-værdiern? Afstanden fra tyngdepunkt til anhængertræk er 2900.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2008 af Lurch (Slettet)

jeg er på arbejde og kan ikke komme ind på dine uploadede tegninger pt. så ejg kan ikke checke dine beregninger.
men kraftmomenter skal være lige store
kald tyngdekraften Ft, lodret anhængerkraft Fa, afstand fra tyngdepunkt til hjul d og afstand fra anhænger til hjul D
Der skal da gælde

Ft*d - Fa*D = 0

Svar #8
08. april 2008 af Christina_l (Slettet)

Hvad med normalkraften? Indgår den ikke i ovenstående?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. april 2008 af Lurch (Slettet)

Normalkraften virker kun i punktet hvor hjulene rør jorden. Størrelsen må du finde ved at summen af alle de lodrette kræfter skal give 0

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. april 2008 af Lurch (Slettet)

normalkraften giver ikke anledning til rotation, da den er parallel med retningen til røringspunktet

Skriv et svar til: Kræfter - Har virkelig brug for hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.