Matematik

Opløsning af vektorer??? :S HJÆLP

09. april 2008 af Neeluh (Slettet)
Hej.. håber virkelig der er nogen der kan hjælpe..

Find koefficienterne x og y i opløsningen

x ( 2 over -6 ) + y (-1 over 4) = (1 over 2)

hvordan løser jeg den?
er der nogen der er sådan ret pedagogiske? for fatter intet af vektorer!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Mener du:

x = (2,-6)
y = (-1,4)
x + y = (1,2)

eller

x*(2,-6) + y*(-1,4) = (1,2)

??

Svar #2
09. april 2008 af Neeluh (Slettet)

nej det var bare opgaven jeg skrev op?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2008 af qff (Slettet)

Du kan løse den som 2 ligninger med to ubekendte - fordi du ved at når du lægger vektorerne sammen - skal du lægge koordinaterne sammen hver for sig

dvs.

x * 2 + y * (-1) = 1
og
x * (-6) + y * 4 = 2

- det skulle være til at løse
- hvis ikke så skriv lige igen

Brugbart svar (1)

Svar #4
09. april 2008 af utdiscant (Slettet)

Det er mig der spørger som en idiot her, selvfølgelig mener du mulighed 2...

Du kan løse den på følgende måde:

x*(2,-6) + y*(-1,4) = (1,2)
(2x,-6x) + (-y,4y) = (1,2)

Dette vil sige at
2x-y=1 og -6x+4y = 2

Så løser du to ligninger med to ubekendte og får at:
x = 3 og y = 5

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2008 af qff (Slettet)

(Der er jo ingen der lærer det hvis du bare giver svaret :P)

Svar #6
09. april 2008 af Neeluh (Slettet)

Nice tusinde tak .. Hvis i stadig er på må i meget gerne tage et kig på mit andet indlæg også omkring en opgave om vektorer som kommer lige om 2 min

Skriv et svar til: Opløsning af vektorer??? :S HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.