Matematik

Løsning af logaritme funktion

09. april 2008 af Jochre (Slettet)
Jeg har fået funktionen ln(2x-0,5)=0

- Hvordan løser jeg denne ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af mathon

ln(2x-0,5)=0

e^(ln(2x-0,5)) = e^0

2x-0,5 = 1.....osv. ......

Svar #2
09. april 2008 af Jochre (Slettet)

Den må jeg indrømme, at jeg aldrig har set før

- Kan du forklare ?

Svar #3
09. april 2008 af Jochre (Slettet)

Dvs. at svaret ville blive:

2x-0,5=1 -> 2x=1,5 x=0,75

Men tager du e^x? og sætter ind ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2008 af mathon

e^x = exp(x) er den omvendte funktion til ln(x),

e^(ln(x)) = x
nøjagtig som
f^-1(f(x)) = x


Svar #5
09. april 2008 af Jochre (Slettet)

Nu er jeg med

Tak for svar :D

Skriv et svar til: Løsning af logaritme funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.