Fysik

Opgave - fra kg til u

09. april 2008 af sdj (Slettet)
Hej. Jeg har lidt problemer med denne opgave:

Jeg har 8000000 kg vand. Et vandmolekyle har massen 18u og indeholder 10 protoner.

Jeg ved at 1u = 1,66 * 10^-27 kg. Hvordan regner jeg fra kg til u og hvordan finder jeg ud af hvor mange protoner der er i de 8000000 kg vand?

Håber I kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af mathon

1,66 * 10^(-27) kg = 1u
1 kg = (1,66 * 10^(-27))^(-1) u = 6,02*10^26 u

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2008 af mathon

1 kg = 6,02*10^26 u
8*10^6 kg = (8*10^6)*(6,02*10^26) u = ......

for hver 18 u er der 2 protoner

Skriv et svar til: Opgave - fra kg til u

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.