Matematik

skæring mellem linærf. og 2.poly.

09. april 2008 af Mani4 (Slettet)
Et hint til følgende opgave er meget velkommen:

Grafen for den linære funktion f(x)=2x-b og grafen for andengradspolynomiet g(x)=x^2-6x-9 har netop et skæringspkt. Bestem tallet b og beregn skæringspkt.

Normalt ville man jo sætte de to funktioner lig hinanden, men det kan man jo ikke gøre i dette tilfælde, eller? desuden er det jo meget svært da den linære funktion ikke er opgivet helt i og med at man skal finde b?

hvordan skal den her opgave løses, er næsten på hel bar bund her? hjælp til at kommer igang samt forklaring på hvordan den løses ville være alletiders

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2008 af dnadan (Slettet)

Et skærringspunkt, dvs. den at grafen for f er tangent til grafen for g i et givent punkt. Benyt dette til at beregne dit punkt, hvorefter b kan beregnes.

Svar #2
09. april 2008 af Mani4 (Slettet)

ihh altså, kan stadig ikke gennemskue hvordan jeg skal gå igang med denne opgave...

kan du evt. lave de 2 første beregning og forklare hvor jeg skal hen af, eller evt. komme med en formel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2008 af Isomorphician

#2
Du kan godt sætte ligningerne lig hinanden:
x^2 - 6x - 9 = 2x - b <=>
x^2 - 8x - (9+b) = 0
Betragt nu (9+b) som c, og løs d = 0

Svar #4
09. april 2008 af Mani4 (Slettet)

kan det passe at b = -25?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2008 af Isomorphician

Bedre sent end aldrig...
Ja.
Ellers kan du altid prøve at regne efter.

Skriv et svar til: skæring mellem linærf. og 2.poly.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.