Matematik
2 opgaver - Prøve
09. april 2008 af
Helena7 (Slettet)
Godaften :)
Da jeg skal til matematik prøve på mandag, sidder jeg og løser en masse opgaver. Men nu er jeg stødt på 2 opgaver, som jeg simplethen ikke kan finde ud af.
Det er et eksamenssæt. Her er linket:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/STX071-MAB.pdf
Og de to opgaver er 11 og 14. (Især 14'eren).
Jeg håber, at I kan hjælpe.
På forhånd tak.
Da jeg skal til matematik prøve på mandag, sidder jeg og løser en masse opgaver. Men nu er jeg stødt på 2 opgaver, som jeg simplethen ikke kan finde ud af.
Det er et eksamenssæt. Her er linket:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/STX071-MAB.pdf
Og de to opgaver er 11 og 14. (Især 14'eren).
Jeg håber, at I kan hjælpe.
På forhånd tak.
Svar #1
09. april 2008 af Benjamin. (Slettet)
I opgave 11:
Kig på de tre formler alene. Alt det andet forvirrer mere end det gavner (og det er sikkert også hensigten).
Du har givet:
F(x) = p(x)x - O(x)
hvor p(x) og O(x) er givet. Når skal finde forskriften, skal du derfor bare sætte forskrifterne for de to andre funktioner ind (substituere) og regne det hele ud, så har du forskriften.
Herefter skal du finde det x, hvor F(x) er størst. Det er optimering, så du skal i gang med din differentialregning.
I opgave 14:
Igen har du givet:
V(r) = ...
I denne forskrift er der to variable h og r. Du skal prøve at fjerne h, så der kun er r tilbage som variabel. Dette kan du gøre ved at bruge den anden ligning, du har givet. Hint: isolér h i denne sidste ligning.
Du kan altid spørge igen, hvis der var noget, du ikke forstod. Hvis jeg ikke når at svare, er der måske en anden, som gør. Ellers kan du sende en besked.
Kig på de tre formler alene. Alt det andet forvirrer mere end det gavner (og det er sikkert også hensigten).
Du har givet:
F(x) = p(x)x - O(x)
hvor p(x) og O(x) er givet. Når skal finde forskriften, skal du derfor bare sætte forskrifterne for de to andre funktioner ind (substituere) og regne det hele ud, så har du forskriften.
Herefter skal du finde det x, hvor F(x) er størst. Det er optimering, så du skal i gang med din differentialregning.
I opgave 14:
Igen har du givet:
V(r) = ...
I denne forskrift er der to variable h og r. Du skal prøve at fjerne h, så der kun er r tilbage som variabel. Dette kan du gøre ved at bruge den anden ligning, du har givet. Hint: isolér h i denne sidste ligning.
Du kan altid spørge igen, hvis der var noget, du ikke forstod. Hvis jeg ikke når at svare, er der måske en anden, som gør. Ellers kan du sende en besked.
Skriv et svar til: 2 opgaver - Prøve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
