Kemi
volume og koncentration
10. april 2008 af
do-zap (Slettet)
opgaven lyder:
der afvejes en mængde natriumoxalat, Na2C2O4, som herefter opløses i fortyndet svovlsyre og titreres med en KMnO4 opløsning på 0,02 M
ved given indstilling blev der afvejet 0,189 g Na2C2O4. efter titreringen er der brugt 26,3 mL
reaktionen ser sådan ud (jeg har afstemt den)
2MnO4 + 5C2O4 --> 2Mn + 10CO2
1) beregn den aktuelle koncentration af MnO4 i KMnO4-opløsningen
2) beregn en værdi for volumenet af den mængde CO2(g) der
kan dannes ved reaktionen. (antag, at 1 mol fylder
24,4 L)
jeg er meget lost i de to opg. hvis nogen kan hjælpe ville det være super!
der afvejes en mængde natriumoxalat, Na2C2O4, som herefter opløses i fortyndet svovlsyre og titreres med en KMnO4 opløsning på 0,02 M
ved given indstilling blev der afvejet 0,189 g Na2C2O4. efter titreringen er der brugt 26,3 mL
reaktionen ser sådan ud (jeg har afstemt den)
2MnO4 + 5C2O4 --> 2Mn + 10CO2
1) beregn den aktuelle koncentration af MnO4 i KMnO4-opløsningen
2) beregn en værdi for volumenet af den mængde CO2(g) der
kan dannes ved reaktionen. (antag, at 1 mol fylder
24,4 L)
jeg er meget lost i de to opg. hvis nogen kan hjælpe ville det være super!
Svar #1
10. april 2008 af andersbm (Slettet)
Din afstemning af reaktionsskemaet er forkert. Du skal være opmærksom på at det skal afstemmes som en redox reaktion. Mn bliver reduceret og C bliver oxideret. Prøv at afstemme igen. Så skal jeg nok hjælpe dig videre derefter
Svar #2
10. april 2008 af do-zap (Slettet)
jeg troede også jeg havde afstemt det rigtigt, hvis jeg skal skrive det helt som jeg fik det bliver det:
(8H+) + (2MnO4^-) + (5C2O4^2-) --> (2Mn^2+) + (10CO2) + (4H2O)
oxidationstallene er
+2MnO4^- = 7
5C2O4^2- = 3
2Mn^2+ = 2
10CO2 = 4
passer det ikke?
(8H+) + (2MnO4^-) + (5C2O4^2-) --> (2Mn^2+) + (10CO2) + (4H2O)
oxidationstallene er
+2MnO4^- = 7
5C2O4^2- = 3
2Mn^2+ = 2
10CO2 = 4
passer det ikke?
Svar #4
10. april 2008 af do-zap (Slettet)
kan desvære ikke åbne dit link da der er problemer med siden, men jeg har tjekket reaktionen i gennem og for mig og se så passer det hele !
Skriv et svar til: volume og koncentration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
