Matematik
Opgaver.
11. april 2008 af
Nyx84 (Slettet)
Hm..prøver lige at skrive denne her opgave ind, selv om det nok er lidt svært, når man ik kan se tegningen.
Man skal forestille sig et cirkustelt tegnet ind i et koordinatsystem i rummet. I taget er der givet tre punkter, A,B, og C, som laver en trekant, som ligesom skal forestille at være en side i teltets tag. Punkterne er A(0;0;3,6), B(-3,2;6,4;10,8) og C(0;12,8;3,6)
En bardun skal ligge i forlængelse af linjen BC og fastgøres med en pløk i jorden.(xy-planen)
a)Bestem koordinatsættet til det punkt, hvor pløkken skal anbringes.
b)Bestem arealet af teltfladen ABC.
Så har jeg en anden en:
En funktion er givet ved
f(x)=2x+sin(x)
Bestem en løsning til ligningen f(x)=1
Så har jeg denne funktion:
dSt/dt = 0,00575*St*(12-St),
som beskriver nogle haletudsers længde som en funktion af tiden.
Jeg skal tegne en skitse af, hvorledes væksthastigheden for længden afhænger af længden.
Man skal forestille sig et cirkustelt tegnet ind i et koordinatsystem i rummet. I taget er der givet tre punkter, A,B, og C, som laver en trekant, som ligesom skal forestille at være en side i teltets tag. Punkterne er A(0;0;3,6), B(-3,2;6,4;10,8) og C(0;12,8;3,6)
En bardun skal ligge i forlængelse af linjen BC og fastgøres med en pløk i jorden.(xy-planen)
a)Bestem koordinatsættet til det punkt, hvor pløkken skal anbringes.
b)Bestem arealet af teltfladen ABC.
Så har jeg en anden en:
En funktion er givet ved
f(x)=2x+sin(x)
Bestem en løsning til ligningen f(x)=1
Så har jeg denne funktion:
dSt/dt = 0,00575*St*(12-St),
som beskriver nogle haletudsers længde som en funktion af tiden.
Jeg skal tegne en skitse af, hvorledes væksthastigheden for længden afhænger af længden.
Svar #1
11. april 2008 af peter lind
a) Find ligningen for linien gennem B og C. Linjen vil "ramme" jorden for z=0.
b) Arealet af trekanten er den numeriske værdi af ½ gange vektorproduktet af vektor AB og AC. Jeg vil nu gætte på at der er flere trekanter; men det fremgår ikke af din beskrivelse.
f(x)=1 kan kun løses numerisk ved brug af et matematikprogram, grafergner eller lignende.
b) Arealet af trekanten er den numeriske værdi af ½ gange vektorproduktet af vektor AB og AC. Jeg vil nu gætte på at der er flere trekanter; men det fremgår ikke af din beskrivelse.
f(x)=1 kan kun løses numerisk ved brug af et matematikprogram, grafergner eller lignende.
Skriv et svar til: Opgaver.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
