Matematik

matematik - funktion

11. april 2008 af 0oSarao0 (Slettet)
I begyndelsen af året 1980 deponeres forskellige radioaktive isotoper. Som bekendt aftager mængden af radioaktiv isotop eksponentielt med tiden.

- Der deponeres 2,00 gram af Pb-210

Bestem halveringstiden for denne isotop, idet det antages, at der i begyndelsen af år 2022 vil være 0.5 gram tilbage.

Hvordan??

Svar #1
11. april 2008 af 0oSarao0 (Slettet)

Sådan har jeg prøvet:

y=b*(1/2)^(x/halveringstiden)

2022-1980= 42=x

=> 1,5=2*(1/2)^(42/halveringstiden)
-> Jeg isolér halveringstiden og får den til = 101,96

Det er ikk' rigtigt vel?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2008 af mathon

(0,5 5)/(2 g) = a^42

0,25 = a^42
a = 0,25^(1/42) = 0,967532

T½ = ln(1/2)/ln(a)


Skriv et svar til: matematik - funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.