Matematik
opgave
12. april 2008 af
hansen4444 (Slettet)
hej alle
jeg har fået denne opgave
Skriv hvert af nedenstående udtryk på formen b*a^2, hvor a>0 .
1)a^3*(a^-1)^2*(4a)^(1/2)
men har slet ingen anelse om hvordan jeg skal løse den så hvis der er nogen der kan hjælpe ville jeg være rigtig glad
jeg har fået denne opgave
Skriv hvert af nedenstående udtryk på formen b*a^2, hvor a>0 .
1)a^3*(a^-1)^2*(4a)^(1/2)
men har slet ingen anelse om hvordan jeg skal løse den så hvis der er nogen der kan hjælpe ville jeg være rigtig glad
Svar #1
12. april 2008 af -Zeta- (Slettet)
Benyt nogle potensregler:
(x^a)^b = x^(a*b)
x^a * x^b = x^(a+b)
Jeg får udtrykket til 2a^(3/2), som er det samme som (2/sqrt(a))*a^2.
(x^a)^b = x^(a*b)
x^a * x^b = x^(a+b)
Jeg får udtrykket til 2a^(3/2), som er det samme som (2/sqrt(a))*a^2.
Skriv et svar til: opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
