Matematik

Ligninger..

12. april 2008 af Camilla gris (Slettet)
Jeg har ikke helt styr på denne ligning:

3x^2+4x-7 > 0 .

Hvordan gør man ?


(Skær venligst ud i pap) :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

3x^2+4x-7 > 0


to problemer:

1) ulighedstegn i stedet for lighedstegn.

2) det er en andengradsligning

to løsninger:

1) betragt ulighedstegnet som et lighedstegn, det skal dog vendes om, hvis der ganges eller divideres med et negativt tal

2) Her skal du finde diskriminanten. d = b^2 - 4 a c. Hvis du ikke ved, hvad du skal gøre derefter, så skriv!

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2008 af mathon

3x^2+4x-7<0 mellem rødderne, da parablen har grenene opadvendt

Svar #3
12. april 2008 af Camilla gris (Slettet)

Ok.

Jeg finder diskriminanten :

d= b^2-4ac = 4^2-4*3*(-7) = 100.

dvs. 2 løsninger osv. men skal jeg bruge det ?

Svar #4
12. april 2008 af Camilla gris (Slettet)

x = -7/3 eller X= 1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2008 af mathon

for -(7/3)<x<1 er 3x^2+4x-7<0

hvor er så
3x^2+4x-7>0 ?

Svar #6
12. april 2008 af Camilla gris (Slettet)

Hvad ? :)

Det forstår jeg ikke.

x<-7/3 V X> 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2008 af mathon

se M-M reglen
http://peecee.dk/upload/view/106149

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2008 af mathon

netop!!!:-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. april 2008 af mathon

brug graftegneren
her ses det tydeligt,
at
parablen er over x-aksen
for
x < -(7/3) v x > 1

Svar #10
12. april 2008 af Camilla gris (Slettet)

Det altså resultatet ik.

Men hva så hvis tegnet > , var lig med eller mindre end ?

(Ved ikke hvorn man laver tegnet) .


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. april 2008 af mathon

f(x) = y = 3x^2+4x-7..........hvis graf er en parabel med grenene opad, da koefficienten til x^2 er positiv


Skriv et svar til: Ligninger..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.