Fysik

Fra ml til cm?

13. april 2008 af gfjtz (Slettet)
Hej,

hvordan kan man omregne fra ml til cm?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af janko (Slettet)

er du sikker på at du ikke skal omregne til cm^3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

1ml = 1cm^3

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Det andet lyder i hvert fald meget mærkeligt. Kubik til længde?

Svar #4
13. april 2008 af gfjtz (Slettet)

Ok, og nu spørger jeg sikkert dumt, men hvor meget svarer 7 cm til i cm^3?

Mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Ehh.....

Det kan du ikke helt?
Med mindre du mener hvor meget en kubisk genstand med en sidelængde på 7cm, vil fylde?

Svar #6
13. april 2008 af gfjtz (Slettet)

Det er, fordi jeg har nogle resultater fra et forsøg målt i ml, men de skal sammenlignes med et resultat, der er målt i cm, hvilket er lidt svært, idet jeg ikke ved, hvor meget det svarer til i cm.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Jamen det er lige præcis det du ikke kan.
Du har noget du i 3 dimensioner (mL) prøver at sammenligne med noget i én dimension (cm). Det bliver nød til at være cm^3, ellers kan det ikke lade sig gøre.

Svar #8
13. april 2008 af gfjtz (Slettet)

Men det er det ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Hvad er det for et forsøg og nogle tal du har?

Svar #10
13. april 2008 af gfjtz (Slettet)

Forsøg med gammastråling, hvor vi målte tælletallet ved først at have 0 ml vand, derefter 50 ml osv.
Efterfølgende skulle vi regne halveringstykkelsen (som vi får i ml), der skal sammenlignes med den halveringstykkelse, vores databog opgiver (som er omkring 8,5 cm.

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Jamen, halveringstykkelsen skal være i meter?
Er du sikker på at det ikke har været 50mL i har brugt i et glas/rør med en diameter?
På den måde kan du jo nemt regne længden ud, som du også får i cm så

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. april 2008 af DennisDeH (Slettet)

Du ved...
V_cylinder = pi * r^2 * h

Hvis det er en cylinder i har opbevaret væsken i

Svar #13
13. april 2008 af gfjtz (Slettet)

Jo, vi målte i et måleglas, hvor man ude på siden kan se, hvor meget vand man hælder i - heraf kommer tallene 0 ml, 50 ml, osv.

Til at måle halveringstykkelsen har vi brugt T½ = log(½)/log(a), hvor a er, hvor meget vand der er, målt i ml.

Jeg går ud fra, at det her ikke gav så meget mening, men jeg forsøgte alligevel. :)

Svar #14
13. april 2008 af gfjtz (Slettet)

Det kan være ligegyldigt nu, mange tak for hjælpen! :)

Skriv et svar til: Fra ml til cm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.