Matematik
Anvendelse af potensfunktion?
13. april 2008 af
klinkez (Slettet)
Nogen der kan give et eksempel med hvordan man kan anvende en potensfunktion i praksik?
Svar #1
13. april 2008 af MatJakob (Slettet)
Forholdet mellem sidelængde og rumfang af en terning:
R = s^3 (y = 1*x^3)
Forhold mellem sidelængde og overfladeareal af en terning:
O = 6*s^2 (y = 6*x^2)
Tilsvarende eksempler for forhold mellem radius og rumfang af kugle, cylinder etc.
Frit fald (uden luftmodstand):
Faldlængde = 0,5 * g * t^2 (t: tid, g: tyngdeacceleration, g = 9,82 m/s^2)
Fra Radioavisen forleden dag:
"Hvis prisen på cigaretter sættes op med 10%, vil det medføre et fald i antallet af rygere på 4%"
Hvis x er prisen og y er antallet af rygere, bliver a = log(0,96)/log(1,10)
R = s^3 (y = 1*x^3)
Forhold mellem sidelængde og overfladeareal af en terning:
O = 6*s^2 (y = 6*x^2)
Tilsvarende eksempler for forhold mellem radius og rumfang af kugle, cylinder etc.
Frit fald (uden luftmodstand):
Faldlængde = 0,5 * g * t^2 (t: tid, g: tyngdeacceleration, g = 9,82 m/s^2)
Fra Radioavisen forleden dag:
"Hvis prisen på cigaretter sættes op med 10%, vil det medføre et fald i antallet af rygere på 4%"
Hvis x er prisen og y er antallet af rygere, bliver a = log(0,96)/log(1,10)
Skriv et svar til: Anvendelse af potensfunktion?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
