Fysik

begyndelsesfarten :s

13. april 2008 af yazahra (Slettet)
hey alle sammen !!

håber i kan hjælpe mig med denne opgave, er noget halvvejs!!

der er sammenhæng mellem den kraft F (angivet i newton), der skal til for at strække en elastik i en slangebøsse og elastikkens forlængelse x (angivet i meter).

a) Bestem en forskrift for F som funktion af x.

F(x)= 23 x + 0,05

b) Hvor stort er det arbejde, der skal udføres for at strække elastikken 0,20 m?

F(0,20) = 23 * 0,20 + 0,05 = 4,65 N

c) slangbøssen spændes 0,20 m og sender en sten på 20 g vandret afsted. Antag, at al energien i elastikken omsættes til kinetik energi i stenen.

Beregn stenens begyndelsesfart.


håber i kan hjælpe mig med c-delen :)

på forhånd TAK..



Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af peter lind

Hvor får du de 0,05 fra? Du skal ikke bruge nogle kræfter til at holde elastikken i hvilestillingen.
c) Brug at det af elastikken udført arbejde overføres som kinetisk energi til stenen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#0. Din b'er er forkert. Du har ikke regnet noget arbejde ud. Du har regnet en kraft ud. :) Hvis du regner den rigtigt, så burde c'eren være piece of cake.

Svar #3
13. april 2008 af yazahra (Slettet)

jeg har en graf, og den er lineær voksende.
udefra den har jeg bestemt funktionen F(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Ja, men arbejde er ikke nogen kraft. Arbejde er en energi.

Skriv et svar til: begyndelsesfarten :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.