Matematik
Bestemte integraler
13. april 2008 af
Jabse (Slettet)
Hej, jeg sidder med lidt integral problemer, og integraler er ikke lige min hjemmebane.
a'eren har ejg lavet, men b og c volder problerm, er det sådan at nogen kan hjælpe?
opgave:
En funktionen f er givet ved forskriften
f(x)= x + sin(x)
b) Gør rede for, at ligningen f(x)=c har netop en løsning i alle c
Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen x=a, a>0, afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
c) Bestem a, så arealet af M bliver 2
på forhånd tak :)
a'eren har ejg lavet, men b og c volder problerm, er det sådan at nogen kan hjælpe?
opgave:
En funktionen f er givet ved forskriften
f(x)= x + sin(x)
b) Gør rede for, at ligningen f(x)=c har netop en løsning i alle c
Grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjen x=a, a>0, afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
c) Bestem a, så arealet af M bliver 2
på forhånd tak :)
Svar #1
13. april 2008 af peter lind
b)
Find f'(x) og vis at f'(x)>=0. Det betyder et f er monoton voksende. Vis at f(x) at x kan antage vilkårlige store og små værdier.
c) Brug at en stamfunktion til x er ½x^2 og en stamfunktion til sin(x) er -cos(x)
Find f'(x) og vis at f'(x)>=0. Det betyder et f er monoton voksende. Vis at f(x) at x kan antage vilkårlige store og små værdier.
c) Brug at en stamfunktion til x er ½x^2 og en stamfunktion til sin(x) er -cos(x)
Svar #2
13. april 2008 af Jabse (Slettet)
tak, det begynder at give mening nu, men er ikke helt sikker på hvad du mener med:
Vis at f(x) at x kan antage vilkårlige store og små værdier.
skal jeg bare give et eksembel på det jeg lige har lavet, altså det med f er monoton voksende?
Vis at f(x) at x kan antage vilkårlige store og små værdier.
skal jeg bare give et eksembel på det jeg lige har lavet, altså det med f er monoton voksende?
Skriv et svar til: Bestemte integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
