Matematik

Vinkel mellem to linier

13. april 2008 af Mupe (Slettet)
Hej..
Jeg skal beregne en vinkel mellem to linier i et koordinatsystem, hvordan er det nu jeg gør det ??
Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af Da-ted (Slettet)

beregn vinklen mellem deres retningsvektorer eller normalvektorer

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af Jabse (Slettet)

slår op i formelsamlingen omkring vektorer.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Ellers kan du bruge at når
l1: y = a1x+b1
l2: y = a2x+b2
kan den spidse vinkel mellem l1 og l2 beregnes vha tangens idet
tan(V) = |a1-a2|/|1+a1*a2|, hvis a1*a2 er forskellig fra -1
90°, hvis a1*a2 = -1

Svar #4
13. april 2008 af Mupe (Slettet)

Ska siges at jeg har ligningen til dem begge

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2008 af Isomorphician

tan^-1(a) = vinkel ift. x-aksen
a = hældningskoefficienten

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2008 af mathon

...eller
l1: y = a1x+b1
l2: y = a2x+b2

V_spids = |tan-1^(a1)-tan-1^(a2)|

Skriv et svar til: Vinkel mellem to linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.